חשיבות הקשר הטיפולי

“איזה מזל שיש לי מישהו שכל כך קשה לי להיפרד ממנו לשלום” – פוּ הדב.
כמה חשוב עבורנו לחוש ביטחון בקשר עם אדם אחר על מנת שנוכל לסמוך עליו ולהיפתח בפניו.
בחיים ישנן מערכות יחסים שטחיות, וישנן מערכות יחסים שמטביעות בנו חותם לנצח. על מנת שטיפול נפשי יוכל להביא לשינוי מהותי באדם, הקשר בין המטפל והמטופל צריך להיות משמעותי וחזק.
כבר בשלבים הראשונים בטיפול נפשי מתחיל להיווצר קשר ייחודי מאוד בין המטפל לבין המטופל, קשר שמתוכו יתחיל ויתפתח התהליך הטיפולי שהם יעברו יחד.
הקשר הזה כל כך ייחודי מכיוון שבשום מקום אחר בחייו לא זוכה האדם לכך שיקשיבו לו, ירגישו אותו, ויחוו אותו ואיתו את סיפור חייו באמפתיה מלאה, כפי שקורה במפגש הטיפולי.
החוויה של קשר מיטיב עם המטפל, המאופיינת בביטחון ובאמון מלא, הוכחה כבעלת יכולת להוריד את רמות המצוקה שחווה המטופל ונראה, כי היא מסייעת לו להתחיל לפרום חלק מטראומות העבר.
כאשר במפגש הטיפולי נוצר מקום בטוח המאפשר לנו להיפתח אל עצמנו, עולים הסיכויים שנוכל להעז להסיר מסיכות ולחפש דרכים בהן נוכל להתייצב מול הפחדים הכי כמוסים שלנו.
מחקרים רבים הוכיחו שאיכות הקשר הטיפולי מנבאת את תוצאות הטיפול. זאת אומרת, שככל שהקשר הנרקם בין המטפל והמטופל יהיה איכותי וחזק יותר, כך הטיפול יצליח יותר.
הקשר הטיפולי הוא קשר שאין שני לו, מחד אינטימיות רבה, כזו שאיננה קיימת לעיתים בקשרים אחרים ומאידך קשר הנתון בכל זמן תחת גבולות ברורים.
כמו בכל מערכת יחסים, גם בתוך הקשר הטיפולי טבעי שיהיו עליות ומורדות, משברים, אכזבות וטעויות, כל אלה יעזרו לקשר להתפתח ולהתחזק ואף להגיע לרבדים עמוקים יותר.
יחד, המטפל והמטופל יצאו למסע משותף של חקירה וגילויים, הבנה ושינויים.